Opgaven gestuurd werken

Samen bouwen en meer realiseren in de hoogste versnelling

Met Opgaven gestuurd werken doe je alles wat nodig is voor jouw maatschappelijke vraagstuk om van de huidige naar de gewenste situatie te komen.

De opgave stuurt wat nodig is!

 

Wat levert Opgaven gestuurd werken op?

Resultaten voor organisaties:

  • Hoge productiviteit: effectief je doelen en ambities realiseren
  • Het zijn van een goede samenwerkingsspeler
  • Aantrekkelijke werkgever voor de moderne professional

Persoonlijke resultaten:

  • Doen waar je goed in bent
  • Plezierig en effectief (samen)werken
  • Zicht op resultaat: inspanning loont

Waarom Opgaven gestuurd werken?

Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer. Steeds meer partijen, organisaties of partners zijn nodig om opgaven te realiseren. Ieder met eigen wensen en belangen. Of het nou gaat over de zorg, woningbouw, het milieu of energie: veel vraagstukken blijven steeds vaker liggen of slepen voort.

Onze inzet is om met Opgaven gestuurd werken blijvend het verschil te maken: zodat we met elkaar en voor elkaar beter en sneller kunnen inspelen op maatschappelijke uitdagingen.

Partners+Pröpper ontwikkelt Opgaven gestuurd werken om maatschappelijke opgaven en complexe vraagstukken hanteerbaar en realiseerbaar te maken. Met heldere spelregels, krachtenbundeling en een gemeenschappelijke werkwijze kun je meer realiseren en écht het verschil maken. Ook dwars door organisatiegrenzen of de verkokering heen.

Dat doen we door het ontwikkelen van handig gereedschap en instrumenten, het begeleiden en trainen van opgaveteams, smeden van samenwerking, organiseren van leerwerkplaatsen, opleidingen en e-learning, het Opgaven gestuurd werken Spel. Ook is er een wiki-omgeving waarin wij een deel van onze kennis openbaar delen.

Met deze werkwijze bieden wij mensen creatieve energie, concrete resultaten én plezier in hun werk.

Klik hier voor meer informatie over de producten die we voor Opgaven gestuurd werken inzetten.

Wij maken complexe vraagstukken hanteerbaar

Samen met onze opdrachtgevers maken we complexe vraagstukken hanteerbaar en bouwen we samen aan oplossingen. We geven houvast bij het realiseren van een zingevende resultaten voor de samenleving.

Samenwerking is al jaren het sleutelwoord. Iedereen mag of moet meepraten vanuit zijn eigen specialisatie, invalshoek, belang en taal. Er is veel om rekening mee te houden en het blijkt vaak ondoenlijk de nodige verbindingen te leggen. Hierdoor neemt het risico op ‘vastlopen’ toe.

We zetten in op constructieve samenwerking door op zoek te gaan naar creatieve verbindingen, cocreatie en een gemeenschappelijke werkwijze. Een ander belangrijk thema in onze werkwijze is het democratisch samenspel. We brengen alle belangen van de betrokkenen in beeld en zorgen ervoor dat iedereen gehoord wordt. Daarmee creëren we het gewenste draagvlak voor de realisatie van de opgave.

Drie uitgangspunten om complexe vraagstukken hanteerbaar maken:

Partners+Pröpper: Grondlegger van Opgaven gestuurd werken

Al in 1999 schreef Igno Pröpper het boek De aanpak van interactief beleid. In 2005 volgde het boek Tussen pluche en publiek.
De term ‘opgave’ voor het aanduiden van een maatschappelijk vraagstuk gebruikten we al in bestuurskrachtonderzoeken in 2006. Partners+Pröpper heeft al geruime tijd ervaring met thema’s als burgerparticipatie, cocreatie en het realiseren van opgaven voor de samenleving. Deze jarenlange ervaring en kennis komen samen in Opgaven gestuurd werken. In 2012 schreven we het artikel ‘Naar een Opgaven gestuurde organisatie: samen meer realiseren’. Hiermee is Partners+Pröpper de grondlegger voor Opgaven gestuurd werken. Ons denken stopt niet en we blijven voorop lopen in de ontwikkeling van Opgaven gestuurd werken.

Partners+Pröpper biedt begeleiding op maat om de kracht van Opgaven gestuurd werken te ontdekken. Onze dienstverlening onderscheidt zich door maatwerk en de directe (‘al vanaf morgen’) en duurzame toepasbaarheid. Klik hier voor meer informatie over de producten die we kunnen inzetten.

Of u nu aan de slag wilt met Opgave gericht werken of Opgaven gestuurd werken, wij zijn uw aangewezen partner!!!

Opgaven Gestuurd Werken


Opgaven gestuurd werken?

Stuur Igno en Krist een berichtje en ze nemen contact met je op.

Meer informatie over Igno of Krist

Klik op de foto.

Een groot aantal organisaties in de publieke en private sector werkt opgaven gestuurd.

Schuiven naar boven