Masterclass Bouwmeester maakt extern adviseur overbodig

Masterclass Bouwmeester maakt extern adviseur overbodig

Maatschappelijke opgaven vragen een goed samenhangende aanpak om tot echte oplossingen te komen………

Dat klinkt heel erg logisch, maar is in de gemeentelijke praktijk knap lastig om te organiseren. In het publiek domein wordt dan ook veel geworsteld en geëxperimenteerd. Gemeenten zijn op zoek naar nieuwe werkwijzen. Hierbij proberen ze zelf het wiel uit te vinden of ze zijn afhankelijk van een extern adviseur, beide veelal kostbare trajecten.

De gemeente Rijswijk wil opgaven gestuurd werken en heeft een elegante oplossing gevonden. Daar worden eigen mensen opgeleid tot voortrekker in de gezamenlijke werkwijze. Ze kozen ervoor om de ervaring van Partners+Pröpper in het publiek domein in te zetten en hen een Masterclass te laten ontwikkelen. Binnen afzienbare tijd lopen er dan 20 Bouwmeesters rond die als het ware dragers zijn van de nieuwe werkwijze en zo de implementatie ondersteunen.

Het mooie is dat de verandering van binnenuit wordt opgepakt en ook gebaseerd is op gedegen expertise. Hiermee ontstaan oplossingen die aansluiten op de dagelijkse praktijk en zijn de kosten voor de gemeente laag.

Schuiven naar boven